Over ons

Van Warmtebron naar Bakker. Bakker heeft een rijke geschiedenis in het Vlaardingse. Waar het ooit begon met schoorsteenvegen en levering van huisstookolie onder de naam Warmtebron, is de winkel Warmtebron, die in 1963 geopend is, na 60 jaar uitgegroeid tot de regionale expert op het gebied van tegels en badkamers.

“Een leverancier moet een slogan hebben” Moet Henk Bakker gedacht hebben bij zijn eerste reclame uittingen van Warmtebron rondom het schoorsteenvegen en de oliehandel. Nog steeds zijn de laatste 4 cijfers hetzelfde van het telefoonnummer! Het schoorsteenvegen en de oliehandel zijn inmiddels al lange tijd verdwenen.

Bij de komst van het aardgas voelden Henk en zoon Sjaak Bakker zich genoodzaakt om actie te ondernemen. Het aardgas zou de olie (en dus ook het schoorsteenvegen) al snel verdringen waardoor werkloosheid in het vooruitzicht stond. Door het openen van een winkel op de Dayer 10 in Vlaardingen met fittingmaterialen en het daar ombouwen van kolenkachels naar gaskachels, werd een nieuw begin gemaakt. Het hield de heren goed aan het werk. Na verloop van jaren kwam de echtgenote van Sjaak, Tonny ook in het bedrijf werken. De vraag naar sanitair versterkte en het product werd toegevoegd aan het assortiment. In de loop van de jaren ’70 werden ook tegels in alle geuren en kleuren (dat was in die tijd groen, oranje, rose, geel enz.) toegevoegd aan het assortiment.

Einde jaren ’80 waren Sjaak en Tonny samen eigenaar van Warmtebron waar ze met hulp bijgestaan werden door Henk Bakker. Het werd tijd om een stap te maken in de ontwikkeling van het bedrijf en het pand aan de Westhavenkade 48 in Vlaardingen werd aangekocht en verbouwd tot een spraakmakende tegel- en sanitairshowroom. Nog enkele jaren kon men ook nog terecht voor fittingmaterialen, rookgasafvoeren en loodslabben. Na de pensionering van Henk Bakker werd deze afdeling gesloten. De showroom van Warmtebron werd nog tot 2 maal toe vergroot waarbij de focus uitsluitend op tegels en sanitair kwam te liggen. Sjaak wilde nog een grote stap maken met de Warmtebron en besloot met zijn vrouw Tonny een nieuw pand te laten bouwen (gezamelijk met Zonwering Westland) op de Gerard Burgerlaan 32 in Vlaardingen.

In 1997 opende de nieuwe showroom en het succes van Warmtebron werd gecontinueerd. In 2004 overleed Sjaak Bakker. Warmtebron werd zonder aarzeling voortgezet door Tonny, Sjoerd en Erika Bakker. In 2013 is er besloten de naam Warmtebron te wijzigen. Was het dan al niet zo dat de naam Bakker meer 15 jaar naast Warmtebron prijkte? Jawel….. door o.a. de komst van het internet en de immer sterke associatie van de naam Warmtebron met verwarming (kachels) is er dan toch besloten om de Warmtebron om te dopen naar Bakker Tegels en Badkamers

Familiebedrijf

Warmtebron is Bakker Tegels en badkamers. Geen oliehandel en schoorsteenvegen. Is er dan nog wel iets hetzelfde? Jawel hoor! Sjoerd Bakker houdt vast aan de belangrijke waarden die voor elk familiebedrijf belangrijk zijn: De lange termijn visie waarbij de klant centraal staat in belang van het behoud van het bedrijf. Zonder tevreden klanten zou er immers geen toekomst voor ons zijn.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Plan een adviesgesprek Serviceverzoek indienen