Onderhoud keramiek

Onderhoud en gebruik van keramiek.

Met een dagelijkse verzorging blijft uw keramiek jarenlang glanzend. Voor het dagelijks onderhoud van uw keramiek adviseren wij het gebruik van een zachte, niet schurende spons of doek. Als u beslist een schoonmaakmiddel wilt gebruiken, neem dan bij voorkeur een normale allesreiniger. U kunt alle normale schoonmaakmiddelen gebruiken. Keramiek is bestand tegen alle voor huishoudelijk gebruik verkrijgbare zuren en logen (ook cosmetische en medische producten met bestanddelen als oplosmiddel, alcohol, aceton).

Het gebruik van agressieve en milieuonvriendelijke reinigingsmiddelen raden wij af. Alle keramische producten raken namelijk bij langdurig gebruik van vloeibaar schuurmiddel (CIF), schuurpoeder (VIM), hoog geconcentreerde afvoerreiniger, armatuur- en staalreiniger of chloorhoudende bleekmiddelen beschadigd.

Kalkafzetting & Metaalstrepen

Om kalk te verwijderen adviseren wij om Sealskinreiniger te gebruiken!.

Dunne grijze of zwarte strepen worden vaak ten onrechte verward met haarscheurtjes in het glazuur. Deze kunnen ontstaan bij de montage, wanneer het keramiek in aanraking komt met metalen gereedschap. Ook tijdens het dagelijkse gebruik kunnen riemgespen, horlogebandjes en sieraden metaalstrepen achterlaten. Het verschil tussen een scheur en een metaalstreep is, het feit

dat een (oppervlakkige) metaalstreep niet voelbaar is, onder het glazuur lijkt te zitten en vaak op een potloodstreep lijkt. Deze metaalstrepen kunnen eenvoudig verwijderd worden met het vloeibare middel Staalfix. Dit middel is te verkrijgen bij de meeste supermarkten en drogisterijen. Spuit wat Staalfix op een doekje of sponsje en wrijf net zo lang tot de strepen verdwijnen.

Onderhoudsadvies closetzitting

Gebruik alleen milde schoonmaakmiddelen. Droog de closetzitting en de scharnieren na het reinigen altijd met een droge doek na.

Let op dat er geen wc-reiniger, schurende, bijtende of chloorhoudende schoonmaakmiddelen met de zitting of het scharnier in aanraking komen. Om deze reden adviseren wij u om tijdens het reinigen van de closetpot de zitting omhoog te zetten  totdat het reinigingsmiddel weer geheel uit de closetpot verdwenen is. Mocht uw zitting (ondanks uw goede zorgen) vlekken of verkleuringen vertonen, dan kunt u de zitting optimaliseren met een polijstmiddel, zoals bijvoorbeeld een autocleaner  Commandant NR4). Het verwijderen van de aanslag is niet eenvoudig. De cleaner dient krachtig ingewreven te worden. In géén geval  mogen er chloor of schuurmiddelen gebruikt worden.

Scharnieren van een closetzitting

Scharnieren kunnen gereinigd worden met Staalfix of Commandant NR4. U kunt ook kijken bij het blad voor onderhoud van RVS.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Plan een adviesgesprek Serviceverzoek indienen