Onderhoud Douchecabines

Onderhoud en gebruik van een douchecabine.

Uw douche bestaat voor het grootste deel uit gehard veiligheidsglas. Glas is een natuurproduct met als belangrijkste eigenschap doorzichtigheid. Glas lijkt op het eerste gezicht volkomen glad maar dat is beslist niet het geval. In de open structuur, lijkend op een microscopisch maanlandschap vol kraters, kunnen vuil, zeep en kalk zich gemakkelijk ophopen. Goed onderhoud is daarom essentieel. Lees hier de belangrijkste tips en tricks over douchecabine onderhoud.

Douchereiniger

Om het glas jarenlang helder te houden adviseert Bakker Tegels – Badkamers uw douche periodiek te reinigen met een Sealskin douchereiniger. Deze douchereiniger ontkalkt en reinigt snel en betrouwbaar alle kunststof- glas- en aluminium delen. Zeepresten, kalk en roestaanslag worden moeiteloos verwijderd. Sealskin douchereiniger zit in een handige spuitflacon en is speciaal ontwikkeld voor douchecabines welke zijn voorzien van bijvoorbeeld Sealglas of Edelglas. Naast periodieke reiniging, is het van belang het glas na gebruik altijd te drogen met een handdoek en/of met een raamwisser.

Let op; Belangrijk

Gebruik nooit schurende, alkalische, agressieve of bijtende onderhoudsmiddelen. Vuil, zeep en kalk worden in eerste instantie effectief worden verwijderd maar er wordt ook gelijk onherstelbare schade aan het oppervlakte aangebracht. De microscopische kraters worden vergroot waardoor vuil, zeep en kalk nog beter hechten aan het glas en zelfs doordringen tot in het glas. Een grotere gebruiksfrequentie van deze middelen is dan noodzakelijk.

Persoonlijk advies?

Wilt u persoonlijk advies voor de beste oplossing in uw woning? Of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij helpen u graag!

Plan een adviesgesprek Serviceverzoek indienen